Magazinok|Videók|Web|Kiállítások|Vásárok

Fiatal designerek | 2014.01.14.

Fiatal designerek számára tartanak szimpóziumot októberben a Kecskeméti Kortárs Kerámia Stúdióban. A Budapest Design Hét 10 éves története során Kecskemét második alkalommal kapcsolódott be így a programsorozatba. A Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány október eleji design konferenciáját például beválasztották a hivatalos programok közé.

A kortárs kerámia stúdió már két éve teret ad fiatal designerek számára, itt alakult ugyanis a porcelán designőrökből álló Mura csoport, amely tavaly már kiállított a budapesti design héten, idén pedig egy záró rendezvénnyel kapcsolódott a programhoz. A fiatal formatervezők közül ma már sokan nem tartanak fenn saját műtermet, hanem gazdaságosabb megoldásként, különböző kivitelező műhelyekben, stúdiókban készítik el a művészi formatervezésű, egyedi, vagy kis szériás használati tárgyakat. A Nemzetközi Kerámia stúdió ilyen feladatot is magára vállalt, egy műhely kialakításával, az alkotótáborok szervezése mellett. A Design Network Nemzetközi Szimpózium ezúttal 11 művész részvételével zajlott, az itt készült alkotásokból, a program zárásaként csütörtökön 16 órától nyílik kiállítás a Kápolna Galériában.  

kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kultura_32/i_fiatal_designerek_a_keramia_studioban_98719/t_Fiatal%20designerek%20a%20Kerámia%20Stúdióban/index.html

 

forrás:kecskeméti tv